0496 54 35 08 koen@stabofi.be

Autobestickering is een doeltreffende manier om meer bekendheid te geven aan uw bedrijf.  Tot voor kort was de BTW op het aanbrengen van de bestickering op personenwagens maar voor maximum 50% aftrekbaar.

 

Autobestickering is een publicitaire kost

Sinds kort heeft de fiscus dit ook zo begrepen.  Ze beschouwt het bestickeren van een wagen met uw logo en firmanaam of een andere reclametekst als een publicitaire kost. En een publicitaire kost komt in principe voor volledige BTW-aftrek in aanmerking.  Bovendien is ook de BTW volledig aftrekbaar voor ondernemers.  Dat maakt autobestickering een interessante vorm van reclame.

Hebt u onlangs uw wagen of die van uw medewerkers laten bestickeren?  Dan kan u de BTW misschien nog recupereren.  U hebt de toen geldende wetgeving toegepast waardoor u de belettering voor maar 50% hebt afgetrokken.  Indien er nog geen sprake is van verjaring, dan kan u de BTW-aftrek voor deze publicitaire kost herzien.

 

Andere autokosten ook 100% aftrekbaar?

Zijn de andere autokosten dan ook 100% aftrekbaar?  Nee, jammer genoeg niet.  De gemaakte kosten zoals brandstof, onderhoud, herstellingen, … blijven volgens het bestaande regime (50%) aftrekbaar.  Dit zijn immers geen publicitaire kosten.

 

Hebt u nog vragen rond deze BTW-aftrekbaarheid?  Contacteer ons en wij verduidelijken dit graag voor u.  Of kunnen wij u met iets anders helpen?